Над 200 деца се забавляваха в творческата работилница на „Асарел-Медет” АД

Над 200 деца твориха и се забавляваха в творческата работилница на „Асарел-Медет”, разположена на 23 и 24 септември в столичния „Музейко” – най-големият детски научен център в Източна Европа.

as

Поводът бе европейската седмица на минералите, в която се включиха със собствени инициативи Българската минна геоложка камара и някои от най-големите предприятия в менерално-суровинната индустрия. Идеята на събитието бе, докато показват сръчност и вихрят своята фантазия, децата да научат повече за минералите, за тяхното всеобхватно приложение, технологията на обработка, многообразието и свойствата им.

as1 as4 as5 as6
В асарелската работилница се включиха малчугани от различна възраст и техните родители. Всички те заедно успяха да сътворят над 90 интерактивни картини с мозайка и руднични образци, и изрисуваха 15 миньорски каски. Малките творци оставиха като своеобразни автографи своята ръка върху фирмени тениски. Работилницата бе едно от най-предпочитаните места в „Музейко“ и донесе много настроение и усмивки на всички малки и пораснали деца.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn