Над 200 участници в VI-ти Национален конкурс за революционно слово „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА”

220 участници от 18 населени места ще вземат участие в VI-ти Национален конкурс за революционно слово „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА”, който ще се проведе на 9 април 2016 година в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1912”- село Оборище.

 

Конкурсът има състезателен характер. 31 са заявките за участие с индивидуални изпълнения във възрастова група до 15 години и 15 са получените заявки за индивидуални изпълнения във възрастова група над 15 години. 10 са заявките за групови изпълнения, като от тях 7 са във възрастова група до 15 години и 3 са във възрастова група над 15 години.

Изпълненията ще бъдат оценявани от тричленно жури в състав: председател на журито – Кирил Бояджиев – режисьор, членове: Петя Силянова – актриса и Магдалена Годжевъргова – член на настоятелството на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912”, село Оборище .

Конкурсът се организира от Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912”- село Оборище и Кметство село Оборище, и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.

Шестото издание на Националния конкурс за революционно слово „Оборище-факел на свободата“ е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 140 години Априлска епопея и Годишната програма на Община Панагюрище за развитие на читалищната дейност за 2016 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn