Над 270 участници се включват в петото издание на „Пъстър свят“

След броени дни Панагюрище ще стане център за среща на далечни и непознати култури, на младостта и таланта, на приятелството и любовта към танца.

На 13 юли 2018 година стартира петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2018.

Във фестивала ще вземат участие над 270 участници. Своите танци в конкурсната програма ще представят танцови състави и групи от България /София, Пазарджик, Септември, Драгоман, Панагюрище/ и от чужбина – Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия.

Организатор на Петия международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ е Община Панагюрище. Фестивалът се реализира и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред жителите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn