Над 300 изпълнители от 22 населени места са заявили участие в „Родолюбие 2022“

През април в Панагюрище ще се проведе 17-ото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен

На 16 и 17 април 2022 година в Панагюрище ще се проведе XVII-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2022“.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2022“ има конкурсен характер. В конкурсната програма участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в четири възрастови групи:

I-ва възрастова група – от I до III клас;

II-ра възрастова група – от IV до VI клас;

III-та възрастова група – от VII до IX клас;

IV-та възрастова група – от X до IX клас.

В конкурсната програма индивидуалните изпълнители и вокалните формации ще участват с по две песни. Първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание, а втората песен може да бъде патриотична или забавна.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара (съобразно възрастта), интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.

306 изпълнители от 22 населени места – Бургас, Варна, с. Герман, Горна Оряховица, Елин Пелин, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Мездра, Панагюрище, Петрич, Пловдив, Радомир, София, Сопот, Стара Загора, Силистра, Севлиево, Сливница, Тутракан, Хисаря и с. Челопеч ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.

Общо 80 са получените заявки за индивидуални изпълнения, от които 23 – първа възрастова група, 32 – втора възрастова група, 15 – трета възрастова група и 10 четвърта възрастова група.

Получените заявки за изпълнения на вокални групи са 19, като от тях 9 – първа възрастова група, 5 – втора възрастова група, 3 – трета възрастова група и 2 четвърта възрастова група.

Получените заявки за вокални дуети са 5, от които 2 – втора възрастова група, 1 – трета възрастова група и 2 четвърта възрастова група.

За победители в конкурса са осигурени следните награди:

  • Специална награда „Живият пламък“;
  • Дипломи, медали и купи за индивидуалните изпълнители и формация за I, II и III място за всяка възрастова група;
  • Награда на Община Панагюрище;
  • Награда на детското жури;
  • Награда за музикален ръководител на името на Анна Главчева – изявен учител по музика от град Панагюрище;
  • Награда за сценична реализация;
  • Награди на институции, фондации и фирми.

Организатори на XVII-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2022“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

Фестивалът е включен в Националния календар за изявите по интереси на Министерство на образованието и науката за 2021/2022 година. Посветен е на 185-тата годишнина от рождението на Васил Левски и 170-тата годишнина от рождението на Павел Бобеков.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn