Над 320 изпълнители ще разпалят „живия пламък” на „Родолюбие’ 2019”

Над 320 изпълнители от 16 населени места – Русе, Карлово, Пловдив, София, Берковица, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Стара Загора, Варна, Хисаря, Мездра, Устина, Челопеч, Кричим и Ихтиман, ще вземат участие в XV Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, Панагюрище-2019. Тази година фестивалът се посвещава на 130-тата годишнина от рождението на Захари Стоянов и 180-тата годишнина от рождението на Нешо Бончев, и ще се проведе на 20 и 21 април в Театър Дом -паметник. Организатори на родолюбивия форум са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2018/2019 година.

Целта на фестивала е да издигне националното самосъзнание, да разпали родолюбиви чувства и даде поле за изява на млади таланти. Всяко от изпълненията ще се оценява от професионално жури и детско жури. Те ще оценяват подбора на репертоара /съобразно възрастта/, интонация, вокална техника, художественост на изпълнението и сценична реализация.  специалната награда и тази година е престижната статуетка „Живият пламък”.

Фестивалът „Родолюбие” е сред най – добрите издания за патриотична песен в България и дава поле за изява на млади изпълнители от цялата страна.

През всичките години от създаването си фестивалът има безспорен успех и напълно заслужен авторитет за едно от най-добрите издания за патриотична песен в България. Той печели все повече последователи, съмишленици и приятели, които събира в Панагюрище през април.

 

ПРОГРАМА НА XV НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКА ПАТРИОТИЧНА ПЕСЕН „РОДОЛЮБИЕ

“20 април 2019 година

09:00 часа –Театър Дом-паметник, голяма зала

-Конкурсна програма

12:30 часа –Шествие от площад „20-ти април“ до Вечния огън

-Поднасяне на цветя от участниците във фестивала

13:00 часа –Театър Дом-паметник, голяма зала

-Официално откриване на фестивала

-Конкурсна програма

18:00 часа –Театър Дом-паметник, голяма зала

-Галаконцерт „Родолюбие‘2019“ с участието на носители на специалната награда на фестивала „Живият пламък“

21 април 2019 година

09:00 часа –Театър Дом-паметник, голяма зала

-Конкурсна програма

-Награждаване на лауреатите, връчване на специалните награди, закриване на фестивала

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn