Над 324 000 годишни винетки изтичат през януари

От 1 януари 2023 г. влязоха в сила нови цени на винетките и тол таксите у нас. Всички видове електронни винетки за пътни превозни средства с обща техническа допустима максимална маса до или равна на 3,5 тона поевтинеят с близо 10%. Годишната винетка струва 87 лева, тримесечната винетка е 48 лева, месечната – 27 лева, седмичната – 13 лева, а уикенд винетката – 9 лева.

Националното тол управление апелира шофьорите да проверят валидността на закупената винетка, защото само през януари изтичат повече от 324 хил. годишни винетки.

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ. Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Електронни винетки могат да бъдат закупени от интернет страницата www.bgtoll.bg или чрез мобилното приложение, както и в останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта. Купуването на е-винетка може да се осъществи и чрез партньорската мрежа на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn