Над 400 изпълнители взеха участие в шестото издание на фолклорния фестивал „Ха, надпей ме“ в с.Левски

24 състава с над 400 изпълнители от читалища и пенсионерски клубове от областите Пазарджик и Пловдив показаха богатството на българския фолклор по време на шестото издание на Регионалния певчески фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“, организиран от Народно читалище „Христо Ботев – 1927”, с.Левски и кметство село Левски, с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.

Приветствие към организаторите и участниците във фестивала отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Проявата имаше конкурсен характер, а участниците – индивидуални и групови, бяха оценявани от професионално жури с председател Таня Щерева, музикален педагог, фолклорист и диригент, и членове Марияна Пепелянкова- преподавател по народно пеене в СОУ „Георги Брегов” град Пазарджик, диригент на народен хор”Омая” и Веска Чолакова- музикален педагог, фолклорист, ръководител на Клуб по фолклор в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт град Пазарджик.

Повече от три часа бяха необходими на журито, за да избере победителите и да обяви наградените в отделните категории. Освен с грамоти самодейците бяха отличени с диплом и парични награди.

Фестивалът „Ха, надпей ме“ е продължение на провеждания преди години песенен форум „С песните на Надка Караджова“ и има за цел да предизвика интерес към пазарджишкия фолклор, да възпитава любов към националната история, бит, традиции и култура.

След края на песенната надпревара в събота, 19 май, започна веселието в чест на традиционния празник на село Левски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn