Над 400 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо през уикенда в Панагюрище

Тази събота и неделя в спортна зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище ще се проведе първото Държавно първенство по Таекуон-До ITF за 2024 година. Във възрастовите групи: деца, юноши, девойки, мъже и жени на „форма“, самозащита и специална техника.

Над 400 състезатели от клубове от цялата страна ще участват в двата дни на провеждане и ще покажат най-доброто от себе си. Предстоящото ДП е първа квалификация за влизане в националния отбор за Европейското първенство в Словения от 15 до 22 април.

Радваме се, че по традиция сезонът на Държавните първенства по Таекуон-До започва при нас, в Панагюрище. Имаме отлична спортна база и залата е в перфектно състояние за предстоящите дни. Сигурен съм, че нивото ще бъде много високо от всички участници и искам да пожелая успех на състезателите, техните треньори и представителите на клубове по Таекуон-До. Панагюрище ще бъде отличен домакин на Държавното първенство в събота и неделя“, сподели кметът на града Желязко Гагов.

В съботния ден по програма от 13:00 часа започват децата, жените и мъжете във всички дисциплини, а в неделя от сутринта са юношите младша и старша възраст.

Входът за зрители в зала „ Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде безплатен през целия уикенд.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn