Над 50% от гласувалите са избрали Панагюрското златно съкровище

Месец и половина след официалния старт на националния електронен вот в кампанията „Чудесата на България” за 2015 г., Панагюрското златно съкровище води във временното класиране в категорията „Съкровища“ с убедителна преднина пред още девет уникални български съкровища. Към момента съкровището, открито от братя Дейкови през 1949 година, е събрало вота на 51% от гласувалите. На второ място във временното класиране е Съкровището от Равногор с 25%.
Петото юбилейно издание на „Чудесата на България” стартира от Панагюрище на 11 юни. Инициативата на вестник „Стандарт” събра в града на 11 юни министри, археолози, бизнесмени, които дискутираха възможностите за развитие на културно-историческия туризъм.
Главният редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова насърчи гласуването в трите кагетории на кампанията: Културно-исторически и природни атракции”, „Археологически открития” и „Съкровища”.
Гласуването ще продължи 6 месеца, а вотът ще е на няколко етапа. До 1 септември ще се избират топ 20 на обектите, до 1 ноември – топ 10, след което ще бъде определена финалната тройка, от която на живо ще бъде избрано Чудо номер 1 на България за 2015 година.
 Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn