Над 700 нови читатели в панагюрската библиотека през 2020 година. Най-четеният български автор е Иван Вазов, от западните Даниел Стийл

Новозаписаните читатели в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през 2020 година са 731, показват данните от отчета изготвен от директора на панагюрската библиотека Стефан Рапонджиев.

Посещенията в книжния храм през миналата година са 6027. Заети са общо 10 757 библиотечни документи. От тях 10 681 книги и 76 периодични издания.

Класацията на най-четените български автори през 2020 г. в Общинска библиотека „Стоян Дринов” се води от Иван Вазов, следван от Елин Пелин, Емилиян Станев и Ангел Каралийчев.

Най-четените автори от западно европейската литература са – Даниел Стийл, Нора Робъртс, Сандра Браун и Никълъс Спаркс.

Класацията на най-четените книги през 2020 година оглавяват: „Тиха нощ“ на Даниел Стийл, „Похитителят на мълнии“ на Рик Риърдън, „Никога не си сам“ на Никълъс Спаркс , „Под игото“ на Иван Вазов и Разказите на Йордан Йовков.

По традиция най-активните читатели през годината в заемна за деца и заемна за възрастни, ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се състои на 8 януари, в книжния храм.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn