Над 8 000 лева за благотворителност събра панагюрският Лайънс клуб

Над  8 000 лева е сумата, събрана от дарения на традиционния благотворителен бал „Златна панагюрска есен 2018”, организиран за десета поредна година от Лайънс клуб – Панагюрище.

Средствата ще бъдат използвани за дарения към хора, изпаднали във внезапна финансова безпомощност, за осигуряване на консумативи за операция, помощни уреди средства , подобряване на инфраструктура чрез поставяне на рампи или други съоръжения за осигуряване на улеснен достъп, в следствие на значим здравословен проблем, съобщи в началото на вечерта президентът на Лайънс клуб – Панагюрище Лиляна Карацонева.

Панагюрските лъвове бяха избрали за тема на тазгодишния бал „Неочаквано поискано добро”. Събитието се проведе на 17-ти ноември, в ресторант парк-хотел „Асарел”, и премина под мотото „Романтична и различна есен”.

Прозвучаха изпълнения на талантливите възпитаници на музикалния педагог Нона Немигенчева от класа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище – Виктория Манева, Надежда Ковачева, Евгения Ангелова, Глория Щрангова. С танц оцветиха вечерта момичетата от Представителния мажоретен състав при СУ”Нешо Бончев”, с ръководител и хореограф Мария Бензарова. Сценарият бе дело на Петя Сеферинкина, учител по български език и литература, член на „Лайънс клуб“- Панагюрище.

Гости на празничното събитие  бяха първият вицедистрикт управител на Лайънс – България Иван Байков, паст дистрикт управителят Марин Филин, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова, кметът на община Стрелча Стойно Чачов, приятели от Лайънс клубовете в  Пазарджик, Пловдив, Варна, Габрово, представители на местния бизнес, НПО, образователни институции, медии.

„Мисля, че една от чертите на панагюрската „Златна есен е, че в нея винаги има бъдеще. Бъдеще, свързано с талантите на Панагюрище, с добрите идеи, които и сега най-вероятно ще съзрат, и с резултатите, които се постигат.Живеем в трудни времена. Много е трудно днес да бъдеш устойчив, целеустремен, родолюбец. Ние българите, за да успеем да се съхраним, напук на демографските проблеми, ние имаме нужда всяка година, поне веднъж да посещаваме едно от светите места на България. Дали ще изкачим Шипка или ще дойдем в Панагюрище, еднакво родолюбиво-енергийно ще се заредим, и след това ще бъдем по-добри. Панагюрище, каквото и да се каже за вас, скъпи приятели, няма да е достатъчно!”, каза в приветствието си първият вицедистрикт управител на Лайънс – България Иван Байков.

Той подари на панагюрските лъвове флага на Дистрикта и картина.

„Бъдете живи и здрави, винаги така креативни, и готови да помогнете на хората в нужда, защото в това нелеко време, в което се опитваме да живеем, много е лесно да кажеш не мога, трудно е. Напротив, трябва всеки да си свърши работата, а вие го можете и го правите, и сте призвани за това! Благодаря за това, че ви има!”, каза градоначалникът Белишки.

Поздрав отправи и кметът на община Стрелча Стойно Чачов.

Добрите дела, сътворени от Лайънс клуб-Панагюрище през миналата година припомни паст президентът на клуба Веселин Дундаров.

Призът „Приятел на Лайънс клуб-Панагюрище” бе връчен на заместник-кмета на община Панагюрище Галина Матанова, на д-р Васил Маринов, лекарят, който провежда безплатните очни  прегледи на първокласниците от общините Панагюрище и Стрелча, организирани ежегодно от панагюрските лъвове и на репортера на медиен център „Оборище” Магдалена Джолова.

Проведен бе традиционният благотворителен търг, в който тази година имаше две картини – на художника Нистор Хаинов, президент на Ротари клуб – Панагюрище, и на д-р Станислав Бадаланов, лекар от Спешно отделение в МБАЛ „Уни хоспитал“, четири фотографии – на Нина Дееничина, Диана Дееничина, д-р Николай Николов и Спас Узунов, ефектен нож, две футболни топки с автографи на настоящи и бивши футболисти на ПФК”Левски”.

Експонатите в благотворителния базар бяха изработени от незрящи хора.

Разиграна бе и томбола, късметлиите си тръгнаха с атрактивни награди.


Вечерта бе изпълнена с много добро настроение, музика, танци и удовлетворението от поредното добро дело, осъществено от Лайънс клуб– Панагюрище с помощта на техните приятели.

 

Oborishte.bg  

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn