Над 80 състезатели по бадминтон в надпреварата за купа „Петър Велков“

Повече от 80 състезатели по бадминтон – 44 момичета и 37 момчета, от 17 клуба от страната се включиха в 19-ото издание на турнира за купа „Петър Велков”, чийто домакин е Панагюрище. Тазгодишната надпревара е и с международно участие – в лицето на клубове от Македония и Румъния. Турнирът е традиционен и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище.
Малко преди обед, на 14 ноември, в зала „Арена Асарел” официално старт на турнира даде зам.-кметът на община Панагюрище Георги Павлов. Той поздрави състезателите и им пожела най-добрите и най-подготвените да победят. Зам.-председателят на Българския олимпийски комитет и ректор на НСА доц. Пенчо Гешев предаде поздравите на председателя на БОК Стефка Костадинова и акцентира, че децата са бъдещето на българския спорт.

1DSC07378
Сред гостите на спортното събитие бяха президентът на Македонската федерация по бадминтон Диме Стефановски, председателят на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, синът на патрона на турнира полковник Петър Велков – Симеон Симеонов, председателят на панагюрския клуб по бадминтон- Симеон Симеонов. Технически директор на турнира е Иван Кисьов, един от треньорите на панагюрските бадминтонисти.
В неделя,15 ноември ще се проведат полуфиналните и финалните срещи. За първи път в турнира ще бъдат определени шампиони по единично и на двойки.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn