Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова избра Парк Хотел Асарел в Панагюрище за своята лятна почивка

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова избра за своята лятна почивка Парк Хотел Асарел в Панагюрище. Това съобщи спортистката в личния си профил във фейсбук. По този начин Сани Жекова подкрепя кампанията  #ПочивкаВБългария.

„Нямам търпение да се докосна до историята на Панагюрище и региона, да видя Панагюрското съкровище, знамето, което Райна Княгиня е избродирала за Априлското въстание и да опитам още куп неща, за които само съм чела! Ще споделя пътуването тук, така че не пропускай!” пише сноубордистката.

#ПочивкаВБългария е една инициатива, с която всеки от нас може да подкрепи българския туризъм и същевременно – да си гарантира страхотно изживяване на много изгодна цена. Това ще даде възможност на родните хотелиери да планират дейността си и може да им помогне да запазят своя персонал, вместо да го уволнят. Договорили сме с множество хотели възможността клиентите да получат ваучери с между 20 на сто и 50 на сто отстъпка, които те да могат да използват, когато пожелаят. Призовавам всички българи да се включат в кампанията ни и заедно да подкрепим българския туризъм“, разказва Свилен Петков, съосновател на туристическата платформа.

Туризмът е един от най-ощетените отрасли в България заради кризата COVID-19, посочват организаторите на кампанията. Секторът осигурява 15 на сто от брутния вътрешен продукт на страната ни, а в него са заети над 300 хиляди човека. От началото на извънредното положение у нас близо половината от заетите в сектора са освободени или в неплатен отпуск, а 90 на сто от резервациите са анулирани.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn