Най-добрите панагюрски спортисти за 2016 г. получиха своите отличия

На официална церемония тази вечер, състояла се в зала „Арена Асарел”, бяха връчени призовете на най-добрите панагюрски спортисти за 2016 година.

IMG_2270

За поредна година церемонията бе обект на изключителен интерес. Обзор на спортната 2016 година направи председателят на Асоциацията на спортните клубове Иван Нетов.

IMG_2330

В Асоциацията членуват 21 спортни клуба и организации с над 650 картотекирани и участвали в състезания спортисти. За изминалата състезателна 2016 година нашите спортисти завоюваха над 60 медала от държавни първенства и над 100 медала от различни турнири и купи. 8 панагюрски състезатели бяха включени в националните отбори представяха родния ни град Панагюрище на международни състезания”, подчерта Нетов. Като един от най-значимите спортни успехи за 2016 г. той определи първото място на СКТМ „Асарел Медет“, който завоюва за първи път в историята на панагюрския тенис шампионска  титла на България, Висша лига мъже. Гордост будят и Вицесветовната и вицеевропейска титла  на Иван Хърков по самбо, вицешампионската титла на Марин Карамарински. Нетов изтъкна големите успехи и прогресивното развитие на ВК”Пан – Волей”, на панагюрските таекуондисти, СК „Топалов”, младите футболисти. Отбеляза най-голямото събитие за спорта в Панагюрище – Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“, който събра в Панагюрище световния елит в тениса на маса. В зала „Арена Асарел” през 2016 година са били проведени рекордните за Панагюрище 53 спортни мероприятия .Нетов изказа искрени благодарности към „Асарел – Медет” и лично на председателя на Надзорния съвет проф.д-р Лъчезар Цоцорков, и на изпълнителния директор инж. Делчо Николов за финансовата помощ и моралната подкрепа, на Община Панагюрище в лицето на кмета Никола Белишки и неговия екип, както и комисия „Образование, култура, младежки дейности и спорт” към местния парламент за разбирането и добрата съвместна работа, към директорите на училищата за съдействието и помощта.

IMG_2426

Още по-успешна нова 2017 година пожела на състезатели и треньори кметът на общината Никола Белишки, който получи отличие за принос към панагюрския спорт, а градоначалникът я сподели със своя екип. „Искам да ви уверя, че и занапред ние ще продължим да даваме всичко от себе си. Заедно с представителите на бизнеса ще продължим да подпомагаме развитието на спорта в Панагюрище”, каза кметът Белишки.

IMG_2384

Признание имаше не само за спортистите в ТОП 10, но и за редица изявени състезатели от панагюрски клубове, завоювали отличия през годината, за спортисти ветерани като Кръстьо Нешев, Петър Петров, Павел Ширилинков, Георги Шишков и Николай Врагов.

IMG_2332 IMG_2334 IMG_2352 IMG_2358 IMG_2362

IMG_2364

С плакет бе награден ВК „Пан – Волей” като най-прогресиращ клуб за 2016 година, който има над 100 картотекирани състезатели в 10 отбора и в двата пола, с над 70 изиграни официални срещи.

IMG_2387

За най-добър футболист на 2016 година бе определен Ангел Узунов, реализирал 12 гола през годината, направил най-бързия хеттрик, за 26 минути в един мач.

IMG_2403

За най-значимо спортно събитие през 2016 година бе отличен Международеният турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open. Наградата бе връчена на Иван Александров – председател на Сдружение Asarel Bulgaria Open. Александров благодари за отличието и съобщи , че тази година ASAREL Bulgaria Open ще се проведе между 16 и 20 август, и ще има 130 000 долара награден фонд.

Кулминационният момент бе награждаването на спортната десетка.

IMG_2446

Като спортист №1 бе награден Иван Хърков от СК”Бойни спортове” , с треньор Александър Фръгов, шампион на България по самбо /до 20 години/, шампион на България по бойно самбо /мъже/, вицеевропейски шампион по самбо /до 20 години/ – Франция, вицесветовен шампион по самбо до /20 години/ – Румъния.

IMG_2432

Спортист № 2 е състезателката на СК”Бойни спортове” Йоана Пишмишова.,шампион на България по самбо /до 18 години/, шампион на България по самбо /до 20 години/, шампион на България по джудо /до 20 години/, пето място на Европейско първенство по самбо /до 20 години/, пето място на Световно първенство по самбо, седмо място на Балканско първенство по джудо, национален състезател.

IMG_2421

Призовото трето място бе присъдено на таекуондистката Стоянка Варадинова от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Здравко Еров. Стоянка Варадинова има спечелен бронзов медал от СП спаринг /девойки до 16 години/ – Италия, тя е вицеевропейски шампион – Гърция и шампион на България, златен медалист от международни турнири.

В Топ 10 на спортната класация  място намериха още:

Спортист номер 4 – лекоатлетката Лушка Кокотанекова от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков.

IMG_2398

Спортист номер 5 – джудистът Никола Петкански от Спортен клуб „Бойни спортове“ с треньор Иван Нетов.

IMG_2395

Спортист номер 6 – Мария Маслева от Хандбален клуб „Панагюрище“ с треньори Любка Карагьозова и Георги Атанасов.

IMG_2392

Спортист номер 7 – таекуондистът Илчо Машев  от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ с треньор Здравко Еров.

IMG_2376

Спортист номер 8 – състезателката по тенис на маса Кръстина Иванова от Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“ с треньор Каролина Лилова. Поради отсъствието на Иванова, наградата получи Нелина Петришка.

IMG_2374

Деветото място разделиха  лекоатлетите Златомир Радев от Клуб по лека атлетика „Борис Мулешков“ с треньор Дончо Калпаков и Иван Иванов от Клуб по лека атлетика „Оборище“ с треньор Катя Кроснарова.

IMG_2372

Отличието „Отбор на годината“ получи СКТМ „Асарел-Медет, с капитан на отбора Асен Попниколов.

IMG_2412

Като треньор на годината бе удостоен Александър Фръгов, треньор на Спортен клуб „Бойни спортове“.

IMG_2417

Специална награда за цялостен принос за развитието на спорта в община Панагюрище бе присъдена на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД – дружеството, което е генерален спонсор на спортната асоциация в Панагюрище. Наградата получи Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси” на „Асарел-Медет” АД.  От името на проф. Цоцорков Чобанов поздрави спортистите и техните треньори, като им пожела следващата година да покоряват още по-високи върхове.

IMG_2438

Наградите на спортистите бяха връчени от местни бизнесмени, общински съветници, кметът на общината, председателя на Общински съвет и на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище.

IMG_2277IMG_2405

В началото на спортното събитие,  пред препълнената зала демонстрация направиха малките грации от клуб по художествена гимнастика „Мери денс” и СК ”Один”.

IMG_2291 IMG_2297 IMG_2302 IMG_2313

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn