Най-добрите панагюрски спортисти за 2022 г. ще получат своите отличия на 30 януари

Церемонията „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – ПАНАГЮРИЩЕ 2022“ ще се състои на 30.01.2023 година в многофункционалната зала „Арена Асарел“, град Панагюрище от 17:30 часа. Основен организатор на събитието е Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.

Самбистът Иван Хърков е спортист номер 1 на община Панагюрище за 2022 година. Спортист номер 2 е Катрин Радивчева, плуване- СКП „Каменград“. Призовото трето място е за Момчил Поптолев, лека атлетика- КЛА „Оборище“.

За най-добър треньор на 2022 година бе определен Иван Нетов.

Призът за най-добър отбор ще отиде при СКТМ “ Асарел– Медет“ – жени / тенис на маса/.

През 2022 година община Панагюрище заслужено получи приза „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“. Общината провежда активна политика за развитието на спорта – богат спортен календар през годината и непрекъснатото подобряване на условията за спорт,  отдих и здравословен начин на живот, в това число ученическият спорт, спортът за всички и развитието на клубния спорт.

Община Панагюрище се отличава като амбициозен и притегателен  спортен център за провеждане на международни, национални, регионални и общински турнири и събития.

И през 2022 година спортистите на община Панагюрище спечелиха множество медали и представиха Панагюрище достойно на държавни, европейски и международни спортни събития.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn