Най-доброто домашно вино избраха в село Бъта

Тази година епидемичната обстановка не позволи в с.Бъта да отпразнуват Трифон Зарезан, така както беше заложено в културният календар на читалището, сподели в социалната мрежа кметът на селото Георги Александров и допълни:

„От събраните мостри за конкурса „Най-добро домашно вино 2020”, безпристрастно жури даде своята оценка на следните винопроизводители. При белите вина имаше само един участник – Делчо Раленеков, който грабна първа награда и „Майстор на бялото вино”. От червеният елексир първа награда отива за Нено Стойковски, следван от младият бътовски зет Георги Мурджев Раков, а третата за Делчо Раленеков. И докато предишните двама участници запазиха в тайна сорта на гроздето, то червеното вино на Делчо е смес от ркацители и мерло. „Майстор на червеното вино” бе присъдена на Георги Недельов Кършев, а съставката на неговото вино е от червен мискет и малко отел, за цвят.

Честито на всички спечелили! Честито на всички празнуващи! Вдигнете чашка- две за днешния празник! За берекет ! За плодородие! За здраве!”, пожела в заключение кметът на селото Георги Александров.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn