Намалял е броят на безработните млади хора

През месец април тази година броят на безработните младежи до 25 години е намалял със 7000, а на тези до 29 години с 13 000. Това заяви пред Радио „Фокус“ Стефка Лиманска от Дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ в Министерство на труда и социалната политика.

По думите й това се дължи на всички ангажирани с проблема институции, на социалните партньори и на младежките организации, които успешно си взаимодействат с Министерство на труда и социалната политика.

Причините за младежката безработица се коренят в ранното, преждевременно напускане на училище, заяви  Стефка Лиманска. Според нея друг проблем е, че образовани млади хора също срещат затруднения при реализацията на пазара на труда.

Министерството на труда и социалната политика осигурява по различни програми и проекти стимули за работодателите, които разкриват работни места за младите хора, в това число и за млади хора, които за първи път започват работа. Възможности дават и предложенията за работа, които са обявени в Бюрата по труда, коментира още Лиманска.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn