Напредък в усвояването на средства по Оперативна програма „Регионално развитие“

Към днешна дата отчитаме 81% напредък на усвояемост на средствата по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., а анализите ни сочат, че при това темпо на работа, догодина по това време ще достигнем 97%, което ще е огромен успех. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на  откриването на  XVI-то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и второто заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година, съобщават от пресцентъра на МРРБ.
Министър Павлова отбеляза, че настоящата година е ключова, както за приключване на проектите от миналия програмен период, така и за успешния старт на новия, който предстои да изпълняваме до 2020г.
Инвестициите по ОПРР в изминалите 7 години са на стойност над 3,1 млрд.лв. Обновени са над 1000 училища и детски градини, 100 туристически обекти са реставрирани и социализирани за посещения, рехабилитирани са над 1000 км пътища от II и III клас. 86 български града са с обновен облик и модерна градска среда, благодарение на програмата.

„Това са програми, които променят облика на градовете и подобряват икономиката. Към тях трябва да се отнасяме професионално, за да могат европейските средства да достигнат до българските граждани по най-ефективния начин и с най-голяма полза за тях“, коментира още министър Павлова по време на събитието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn