НАП подготвя втора лотария с касови бележки. Голямата награда ще бъде 50 000 лева

Втора лотария на НАП с касови бележки ще започне до два месеца, съобщава news.dir.bg агенция, позовавайки се на агенцията по приходите. При плащане за покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка, напомнят НАП. Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път. С касовите бележки хората гарантират потребителските си права и осъществяват граждански контрол върху търговците.

Фискалните бонове могат да послужат също и за участие в лотарията на НАП с касови бележки. В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност. Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от приходното ведомство.

Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лева.

Припомняме, че Иванка Кавъркова от Панагюрище спечели голямата награда от първата лотария с касови бележки, и получи ключовете за своя нов автомобил на 14 декември 2016 г. от Росен Бъчваров, директор на „Комуникации и протокол“ в НАП. Късмет на Ваня й донесе касова бележка на стойност 1,80 лв. 42-годишната победителка участва в Лотарията със 771 регистрирани фискални бона, а щастливата бележка е регистрирана през декември месец 2015 г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn