Народният певец Здравко Мандаджиев, танцьори от Величково и млади музикални таланти ще забавляват гостите на празника на Панагюрски колонии

Народният певец Здравко Мандаджиев и музикални таланти от Панагюрище ще забавляват гостите на традиционния празник на Панагюрски колонии на 22 август. Началото му ще бъде дадено в 11 часа с откриване в центъра на село Панагюрски колонии на паметна плоча на д-р Никола Немски, известен с това че преди повече от 100 години дава идеята и предложението за място, на което да бъде изградена лятна детска колония  в местността Читашки гьол. Тогава Общината посочва район от 1200 дка, а самият д-р Никола Немски дава 600 златни лева, с които започва изграждането на детската лятна колония.

От 11:45 до 12:30 часа ще бъде отслужена Тържествена литургия в църквата „Св. Иван Рилски“. Музикалната програма по повод празника ще започне в 12:45 часа на постоянната сцена в центъра на населеното място.

В програмата със свои изпълнения ще вземат участие Цветан Поибренски, Габриела Шкодрева и Кристиян Тильовски от класовете на Нона Немигенчева и Пепа Филина при Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов“ – Панагюрище, Танцов клуб „Детелина“ – село Величково, с ръководител Мария Бензарова.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn