Народният представител Стефан Мирев прочете любимата си приказка на малчуганите от ДГ „Райна Княгиня“

Любимата си приказка „Хензел и Гретел“ прочете днес, 18 април на децата от група „Малката русалка“ в ДГ „Райна Княгиня“ народният представител Стефан Мирев. Инициативата е част от националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите”, в която детското заведение се включва активно.

Г-н Мирев разказа на малчуганите за първата си книжка, която е прочел като дете, мотивира ги да четат и да бъдат любознателни.

Децата поздравиха своя гост с хубава песен и му поднесоха дар с пожелание за светли Великденски празници. Благодарност за приетата покана отправи директорът на ДГ „Райна Княгиня“ Татяна Костадинова.

 

Известни политици, журналисти и личности се срещат с децата на живо в рамките на националната кампания „Походът на книгите“ 2022. Събитието стартира на 2 април – Международният ден на детската книга и ще приключи на 23 април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право.

Инициативата е част от мисията на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите, както и да информира обществото като цяло по отношение на темата за грамотността сред най-малките.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn