„Насаме с изкуството“ в двора на Джуджевата къща

На 27 септември в уютната атмосфера на двора в Джуджевата къща, любители на изобразителното изкуство имаха възможност да рисуват на открито. Под вещото ръководство на художника Нистор Хаинов, в продължение на час и половина присъстващите на събитието останаха „Насаме с изкуството“, за да нарисуват своя натюрморт – „Слънчогледи“. Материалите бяха подсигурени от Община Панагюрище, а на финала всеки автор взе със себе си своята творба.

С интересна презентация Хаинов проследи развитието на изкуството от най-ранните пещерни рисунки, открити в пещери като Ласко във Франция и Алтамира в Испания, изобразяващи животни, ловни сцени и човешки фигури, предоставяйки ценна представа за живота и вярванията на нашите ранни предци до Бароковия период- свидетел на драматичен и богато украсен стил на рисуване, характеризиращ се с величие, емоция и сложни детайли.

Вечерта продължи с приятни разговори на чаша вино.

Интересът беше голям, а публиката много възприемчива“, сподели Хаинов и допълни, че инициативата ще има своето продължение.

„Насаме с изкуството“ бе част от събитията, включени в тазгодишното издание на проекта „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“, организиран от Община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn