Национален конкурс за есе на тема „Раковски и свободата“

По повод на 200-годишнината от рождението на Г. С. Раковски, Обединена велика ложа на България обявява открит национален литературен конкурс за написване на есе на тема „Раковски и свободата“. Всеки участник в конкурса ще получи грамота за участие, а първите трима класирани автори – грамота и парична премия от 500, 400 и 300 лева.

В конкурса могат да участват гражданите на Република България от всички творчески възрасти. Есетата се приемат за журиране до 6 май т.г. – Гергьовден, в стандартен електронен вид и формат DОС, на е-mail: konkurs.rakovski@gmail.com

Журито на конкурса е с председател проф. Валери Стефанов и членове доц. Илия Кожухаров, доц. Ефрем Ефремов, доц. Атанас Владиков и Степан Ерамян. Задължително е авторът да посочи под основния текст на есето своето име, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за обратна връзка. С предоставянето на своето есе за журиране, всеки автор декларира, че то не е било публикувано досега и, че предоставя своите авторски права на Обединената велика ложа на България за издаването им в сборник.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn