Национален конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2017“

По традиция  всеки първи петък на октомври , преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото:

Направи добро.

Помогни на някого да се усмихне.

Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.

За четвърта поредна година Сдружение „УСМИВКА“  с подкрепата на  Община Бургас  организира Национален конкурс на тема „Най-усмихнатият клас на България 2017“ от 18.09.2017г.  до 20.10.2017г. Конкурсът ще се проведе в 6  категории.

I-ва категория–„ Най-усмихнатите деца в детската  градина“

II-ра категория  – „Най-усмихнати първолаци“

III – та категория – „Най- усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас

IV – та категория – „Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 8-ми клас

V – та категория – „ Най- усмихнати гимназисти“ 9-ти 11-ти клас

VI –та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“

Тази година  конкурсът ще бъде за фотография с формат  А4 .  Всеки желаещ  да се включи в конкурса  трябва да изпрати фотография  на класа с размер А4( МОЖЕ И ПО-ГОЛЯМ ФОРМАТ) на адрес:

Бургас, ул. „Янко Комитов“ 4, Митка Георгиева  –  Сдружение „УСМИВКА“, за конкурса  “ Най-усмихнат  клас на България 2017г.“

На обратната страна на снимката да са отбелязани точен  адрес, име на  участник – клас в конкурса, имейл адрес, телефон за контакт  и категорията в която участва. Фотографиите ще бъдат оценявани от жури. След приключване на конкурса фотосите ще бъдат представени  в изложбата „Най-усмихнатият клас  на България 2017“ организирана от Сдружение „УСМИВКА“ в сградата на Областна администрация.

На всички участници в конкурса ще бъдат изпратени грамоти по имейл адрес (затова е задължително да се посочи имейл адрес) , а за  победителите ще има осигурени  награди, плакети и грамоти на хартиен носител!

 

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn