Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация.

БЧК призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към усилията на българските медици и към човешките страдания:

 • чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.
 • на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
 • УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

  IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

  BIC: UNCRBGSF

  • чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

  Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

 • В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

  Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

  Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID – 19.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn