Началниците на районни управления в областта ще проведат срещи с охранителните фирми в региона за съвместна работа по преодоляване на битовата престъпност

Директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев разпореди на началниците на районни управления в областта в рамките на тази седмица да осъществят срещи с представители на охранителните фирми в целия регион, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик .

Целта на тази инициатива е да се създаде по-добра организация на реагирането от страна  на охранителните фирми, както и да се подобри обмена на информация с полицейските управления на чиято територия са включени охраняваните обекти. Всичко това е в контекста на по-ефективно противодействие на битовата престъпност и в частност на взломните кражби от търговски обекти или жилища. На срещите ще се акцентира на слабостите, които инспекторите от „Охранителна полиция” са констатирали в ежедневната си работа. Като пример за това са неадекватни реакции на охранителите на сигнал за задействана сигнално-охранителната система, пренебрегването на провеждането на заградителни мероприятия с цел локализиране и залавяне на извършителя и ненавременно информиране на органите на полицията за всеки един инцидент, като така се възпрепятства включването на полицейски екипи в реагирането и задържането на евентуалните извършители. Ръководството на дирекцията се надява след тези срещи да се подобри  взаимодействието с частните охранителни фирми, както и да се повиши ефективността им при реагиране на сигнали за извършени престъпни посегателства.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn