Начало на втория етап от дейностите по модернизиране на образователната инфраструктура в Панагюрище

Символична първа копка на втория етап от поредния мащабен проект, който реализира Община Панагюрище се състоя днес. Проектът „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции”, се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

Официалната церемония се състоя в Детска градина „Звънче“ и на нея присъстваха областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова, представители на фирмите строители и проектанти, директори на образователни институции, граждани. Отслужен бе Тържествен водосвет отслужи отец Ангел Разградлиев, свещеник от Панагюрска духовна околия.

Днес е един важен ден в историята на община Панагюрище. Днес ние продължаваме по втория етап на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“ , Приоритетна ос 1 , по която ще продължим дейностите по модернизиране на образователната инфраструктура, ще бъде завършена и енергийната инфраструктура, ще бъде подменено оборудването и всички елинсталации, ВиК инсталации, всичко това, което ще допринесе за създаването на едни по-добри условия  за децата на община Панагюрище, за тяхното възпитание. Надявам се, че всички заедно, с общи усилия ще се справим с това предизвикателство.

Тази година продължаваме с ремонтните дейности  във филиала на ДГ „Райна Княгиня“, ДГ”Звънче” и ДГ”Пролет”. Миналата година бяха облагородени прилежащите територии на училищата в гр.Панагюрище и бяха отремонтирани ДГ”Първи юни” и централната сграда на ДГ”Райна Княгиня”, каза кметът на община Панагюрище Никола Белишки. Той пожела на строителите безаварийна работа, и както са поели ангажимента, да бъде в срок, малко повече търпение и разбирателство от страна на учителите и родителите.

„Бъдете уверени, че условията, които ще бъдат създадени за вашите деца ще бъдат най-добрите в общината, а може би дори и в областта”, подчерта градоначалникът.

  Областният управител на област Пазарджик Стефан Мирев поздрави ръководството на община Панагюрище за амбицията, за усилията, които полага, Панагюрище да продължи да се развива, за поредния проект, който променя облика на града, проект който ще достигне до голяма част от семействата в града.

 Общата цел на проекта е да осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност в общинските детски градини и благоустроени прилежащи площи на училищата на територията на град Панагюрище. 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn