Нашенката Мария Богоева – най-добрата тенисистка в Илинойс

Бившата национална състезателка по тенис на маса на България – Мария Богоева, е единствената жена в Топ 10 на генералното класиране на щата Илинойс, съобщава chicago.bg.

Мария е с панагюрски корени и преди години се състезаваше за панагюрския клуб по тенис на маса „Панагюрище“.

Нашенката се нареди на 8-ма позиция след страхотното представяне на силния международен турнир по тенис на маса „Edgeball Chicago International Open“. В него, най-добрата българска тенисистка зад граница взе участие при жените и в смесените групи (мъже и жени) до 2500 рейтинг. Нашето момиче бе в група с 3-ма мъже, но това не и попречи да излезне като първа след три отлични успеха, съответно с 3:1, 3:0, 3:0 гейма.
На четвъртфинала Мария имаше сериозно препятствие в лицето на Sid Naresh, който от тази година е част от американския национален отбор за кадети. Въпреки това, след страхотна игра, подплатена с много техника и скоростни атаки, Богоева успя да спечели срещата при резултат 3:1.
На полуфинала Богоева се изправи срещу Xie Tianming, много силен и опитен състезател от Китай. След много оспорван двубой, мъжката сила надделя и Мария загуби с 3:1 гейма, като това и отреди 3-4 място до 2500 рейтинг.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn