На експедиция за метеорити в Централна Средна гора

 

Българи тръгват по следите на метеорити, паднали у нас през последните няколко години. Местонахожденията на извънземните тела са потвърдени чрез данни от чужди спътници, летели над нашата територия. Точните координати обаче се пазят в пълна тайна от специалистите, за да не станат обект на посегателства от страна на незаконни търговци.
„Отиваме на експедиция за метеорити в Централна Средна гора. Имам информация, че такива са паднали там и ще проверим дали ще намерим нещо“, обяви пред „Труд“ председателят на Асоциацията на търсачите на самородно злато и метеорити Кирил Стаменов.
По думите му данните за метеорни тела, достигнали Земята и разбили се на родна територия, са кът. Затова търсачите са се обърнали за помощ към чужди учени. Те са потвърдили, че сателитите им са регистрирали падането на метеорити в България.
Намеренията на ентусиастите, които ще тръгнат по следите им до няколко месеца, са да изпратят в чужбина находките си. Там учени трябва да направят анализ и експертна оценка на българските открития.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn