На знаковата за „Оптикс“ АД дата 5 февруари бе открита нова промишлена сграда

sgrada

„Оптикс“ АД, една от динамично развиващите се компании в България, откри нова промишлена сграда на днешната, символна за компанията дата – 5 февруари. Точно на 5 февруари, но през 1999 година, „Оптикс” АД изгражда първите собствени производствени мощности. Оттогава компанията не спира да инвестира и да се специализира в конструирането и производството на прецизни оптични компоненти, възли и оптико-електронни системи с гражданско и военно предназначение.

s ikona

IMG_0712 34Изпълнителният директор на „Оптикс” инж. Иван Чолаков подчерта, че този път откриването на новата база не е толкова скъпо като инвестиция, но са създадени истински условия за иновации и творчество за специалистите, които ще работят там.  Инж. Чолаков сподели още, че това е първата сграда, направена от основи, а не реновирана. Акцентира и на това, че около 610 души работят в компанията в момента.

Събитието уважиха председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, областният управител на Област Пазарджик Трендафил Величков, заместник-кметовете на община Панагюрище Галина Матанова и Георги Павлов, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД инж. Делчо Николов, работещи в дружеството и гости.

pokazva s pavlov staqАрхиерейският наместник на Панагюрска духовна околия протойерей Атанас Манолов освети новата база. След приветствието на създателя на фирмата и поздравленията, които получи от областния управител, от академик Воденичаров и от зам.-кмета Георги Павлов за това, че ръководи една от най-успешните иновативни български фирми на световно ниво, бе прерязана лентата на новата модерна сграда.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn