На информационна среща в Панагюрище представиха новия регионален подход в България за периода 2021-2027 и актуалните възможности за европейско финансиране

Днес, 10 юни, в камерната зала на Театъра Дом-паметник в Панагюрище се състоя информационна среща, организирана от Областния информационен център, чиято насоченост бе към потенциални ползватели на европейско финансиране и заинтересовани граждани.

Тема на срещата бе “Прилагане на новия регионален подход в България през програмен период 2021-2027 г., изпълнението на Интегрирани териториални инвестиции“ и актуални възможности за финансиране през 2021 г.“.

Събитието в Панагюрище е част от поредица срещи по общините в Пазарджишка област, чиято цел е да се представи на аудиторията прилагането на интегрираните териториални инвестиции в новия програмен период, които следва да послужат като мощен инструмент за стимулиране създаването на партньорства между широк кръг заинтересовани страни (бизнес, публични власти, научни и образователни организации и др.) и за изграждане на нови, високотехнологични, иновативни и привлекателни за инвеститорите индустриални паркове, с което да се стимулира и регионалната икономика. Във втората част от срещата бяха представени актуални възможности за финансиране през 2021 г., от които ще могат да се възползват работодатели, ЮЛ, земеделски производители, общини и други бенефициенти.

Лектори в информационната среща бяха Радослав Пешалов (управител на ОИЦ – Пазарджик) и Радина Пенкова (експерт „Комуникация, информация и логистика“).

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn