На фокус в новия брой на вестник „ОБОРИЩЕ“: традициите и постиженията

Кукерските и маскарадните игри винаги са създавали уникална атмосфера, каквато завладя и панагюрските села преди дни. На фокус в новия брой на вестник „ОБОРИЩЕ“ сме отделили специално внимание точно на тези събития, защото кукерските игри са празник на българското, на корените, на съхранената традиция и приемствеността между поколенията.

Сред темите, намерили място на страниците на „ОБОРИЩЕ“, е и тази за постиженията на панагюрски деца: Виктория Манева и Василена Маслева са сред даровитите деца, обявени за „Горд член на клуб 2018″ от фондацията на Димитър Бербатов; ученици, сътвориха изложба, за да покажат подкрепата си към един различен способ за общуване и емпатия – чрез изобразителното изкуство; дриновски ученици с медали от математечески турнир, в който участваха хиляди деца от различни държави; червенокръстци изработваха мартенички за добра кауза, а други млади хора инициират кръводарителска акция.

Още от броя тази сряда:

  • „Кмет на месеца“ на тема „Пазители на българския дух“. Панагюрският кмет е с номинация.
  • По проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ Външни експерти ще оценят предложените за финансиране проекти на местни творци;
  • На творческа среща с панагюрци потомък на Райна Княгиня представя книга
  • Посланикът на Казахстан посети Панагюрище. В библиотеката го посрещнаха с мартеници и книги
  • Фондация „Асарел” отново поощри със стипендии ученици за отличния им успех

и още от събитията през последните дни, събрани на страниците на панагюрското издание.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn