На 14 сигнала са се отзовали огнеборците в областта през изминалото денонощие

На 14 сигнала са се отзовали огнеборците в областта през изминалото денонощие, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Вчера около 13:30ч. в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за пожар в овощна градина, собственост на мъж от село Ивайло. Екип на районната служба се отзовал на мястото и след малко повече от час пожарът бил изгасен. Стихията обаче успяла да унищожи около 20 декара черешова градина. Тази нощ огън лумнал в лятна кухня, намираща се в пазарджишкото село Сбор. Огнеборци с два противопожарни автомобила незабавно потеглили към мястото на инцидента. Пожарникарите локализирали и изгасили пожара, който унищожил около 30 км.метра покривна конструкция, мебели и бяла техника. Спасена е намиращата се в непосредствена близост къща. Щетите и причините довели да инцидента са в процес на изясняване.

Малко преди 17:00ч. вчера в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал от собственичка на малко коте. Жената съобщила, че животното е паднало в шахта с дълбочина над 2 метра. Екип на службата се отзовал и извадил домашния любимец на повърхността, след което го предал на стопанката.

Само за изминалото денонощие пожарникарите в региона за реагирали на осем сигнала за горящи сухи треви, храсти, и отпадъци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn