На 24 май в Панагюрище – шествие и концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

24 май – Денят на нашата духовност, на онова, което ни е запазило като българи – от Паисиевата история, през българската екзархия, възрожденските будители, световноизвестните ни учени и творци, до нашите учители и дейците на културата днес.

По традиция днес празничното шествие в град Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.

През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица – кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова, народният представител Стефан Мирев, Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и духовници от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, представители на Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, читалища и културни дейци.

В празничното 24-то майско шествие се включиха и всички образователни институции в Панагюрище.

Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище

Детска градина „Райна Княгиня“

Детска градина „Брезичка“

Детска градина „Звънче“

Детска градина „Пролет“

Детска градина „Първи юни“

Основно училище „Проф. Марин Дринов“

Основно училище „Двайсти април“

Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм

Средно училище „Нешо Бончев“

Празничното шествие, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с всеучилищния химн „Кирил и Методий“.

Тържествената програма продължи с празничен концерт с участието на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Панагюрци доказаха, че 24-ти май е този неповторим ден в календара на България, който ни изпълва с оптимизъм, със самочувствие и вяра в собствените ни сили и възможности. На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn