Невероятен успех за панагюрското самбо: Иван Хърков се пребори за бронз сред най-силните самбисти в света

Изключителен успех постигна СК „Бойни спортове“ /Панагюрище/ в най-силния турнир по самбо в света  – Купата по самбо на президента на FIAS, който се проведе на 22 август в Санкт Петербург /Русия/. Най-силните борци по самбо в света – победители и носители на световни първенства, световни купи и континентални първенства, участваха в спортния турнир по самбо за мъже, сред тях беше и панагюрският състезател и вицеевропейски шампион Иван Хърков.
При  невероятна конкуренция, Хърков се представи блестящо. В първата среща той водеше в резултата, но след болезнена техника, представителтя на Узбекистан взе победата. В репесажа след изключително оспорвана среща, Иван победи състезателя на САЩ и завоюва бронзовия медал, както и парична награда от 5000$.
Това е единственият медал за България, което е поредния успех за панагюрското самбо.
Треньорът на СК „Бойни спортове“ Иван Нетов сподели, че е изключително доволен от дисциплината, волята и желанието за победа на Иван Хърков.
Турнирът за Купата по самбо на президента на FIAS  е създаден през 2006 г. по инициатива на Всеруската федерация по самбо със заповед на президента на Руската федерация Владимир Путин. Трофеят за първи път се игра през 2007 г. сред най-силните отбори според резултатите от световната класация. През изминалите издания  тези състезания се превърнаха в едно от най-ярките и зрелищни спортни събития на годината.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn