Необичайно топло за сезона време

През следващите 6-7 дни ще бъде много по-топло от обичайното за това време на годината. Прогнозата за днес, за събота и неделя е топло за сезона, с минимални температури от минус 2, минус 4 в котловините южно от Стара планина, защитени от западен вятър, до плюс 4 в Дунавската равнина, крайните южни райони и морския бряг.
В събота облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили и на места ще превали дъжд, в планините – сняг, но валежите няма да бъдат продължителни. Температурите ще се понижат временно с 2-3 градуса, оставайки високи за сезона.
В неделя дневните ще са от 8 до 13, 14 градуса, малко по-ниски в местата с намалена видимост. В крайните южни райони и западната част на Дунавската равнина са възможни и малко по-високи стойности.
Много по-топлото от обичайното за сезона време ще продължи и в началото на следващата седмица. Минималните температури ще бъдат положителни в цялата страна, достигайки на места и стойности около 10 градуса.
Максималните от понеделник до сряда ще бъдат от 14 до 19 градуса, но в Дунавската равнина и Тракия не са изключени и стойности около 20 градуса.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn