Нети като Елена от „Хубавата Елена“ днес на панагюрска сцена

Днес, 4-ти април, Държавна опера – Стара Загора гостува в Панагюрище с „Хубавата Елена” – опера-буфа от Жак Офенбах. Представлението е от 19:00 часа, на сцената на Театър Дом-паметник. В главната роля е актрисата и певица Антоанета Добрева – Нети. Режисьор на постановката е Славчо Николов, диригент е Димитър Косев. Сценографията е на Иван Токаджиев, адаптацията на костюмите е на Ана-Мария Токаджиева, консултант пластика е Ромина Славова.

Участват: Антоанета Добрева (НЕТИ), Христо Сарафов, Николай Моцов, Георги Динев, Игнат Желев, Димитър Арнаудов, Александър Крунев, Янчо Иванов, Цвети Пеняшки, Петър Ячилов, Пролет Пенчева, Лили Ходжева, Тереза Бракалова, Пламен Асенов, Камелия Стойчева, Емилия Джурова, Нели Нечева, солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера Стара Загора.

„Опит за реабилитация на Хубавата Елена е някакъв вид реверанс, извинение към всички жени. Не е допустимо жената да се свързва непременно с изневяра, предателство, лекомислие и коварство. Надявам се да разрушим стереотипа, което е далеч по-трудно, отколкото да се оставим на интерпретации, използвани години наред и сложили етикет на Хубавата Елена като жената, изневерила на мъжа си и станала причина за Троянската война.В този спектакъл Хубавата Елена е просто една жена, объркана от своите чувства и желания, притисната от обстоятелства и заговори, станала жертва на по-силните от нея”, казва режисьорът Славчо Николов.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn