Нетрадиционна „Лятна ваканционна седмица” организираха в с. Бъта

За поредна година Народно читалище „Никола Й. Вапцаров-1927“ с финансовата подкрепа на кметството в село Бъта организираха „Лятна ваканционна седмица”. Този път тя се оказа различна и нетрадиционна, за разлика от други години. Бяха спазени всички противоепидемични мерки и за това инициативите бяха на открито. Всички деца, участвали в лятната ваканционна седмица получиха грамоти.

Поканихме малките, големите и още по-големите момичета и момчета да се включат с рисунки на тема „Нека да е лято” и със снимки от мобилните си телефони под надслов „Моето родно село”. Изложбата от снимките и рисунките подредихме във фоайето на читалището, за всички участници имаше награди и сладолед. Най-малките художнички бяха Емануела-Симон Етова и Стоянка Дачева. При снимките любима тема се оказа слънчевият залез.

Риболовното състезание се превърна в истинско забавление за участниците. Най- малките бяха дошли със своите бащи и дядовци. С награди от риболовни такъми си тръгнаха всички момчета. При риболовците най-малък участник беше Мартин Атмаджов.

Включихме се в лятната работа за деца и ученици „Ваканция- вълнуваща, нетрадиционна и весела”, организирана от Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Като съорганизатори читалището и детска градина „Надежда” село Бъта, в двора на детската градина четохме „Приказки на открито”. Малчуганите имаха възможност да разгледат едни от най-забавните и интересни книги с които разполага библиотеката. Децата бяха внимателни и любознателни към книгите, а те са в библиотечният фонд още от далечната 1974 година и винаги са представлявали интерес за най-малките читатели.

На всички ни липсваха спортните състезания в двора на кметството, празника на детските таланти, парада на домашните любимци и лятното кино пред читалището. Но живеем с надеждата, че следващата година пак ще сме заедно и ваканцията ще е по-забавна, по- шумна и по-многобройна.

                                                                                                                                   Мария Кършева,

                                                                                               секретар на НЧ“Н.Й. Вапцаров- 1927“,с.Бъта

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn