Неубедително начало в пролетния кръг за девойките на Хандбален клуб „Панагюрище“

Две загуби и една победа записаха 16-годишните девойки на Хандбален клуб „Панагюрище“ на провелия се на 4 февруари в Хасково кръг от зоналното първенство. Панагюрки загубиха от „Сливница“ и „Хасково“ и победиха „Свиленград“. Така трите отбора се изравниха с равен брой точки -12, и на зоналния финал ще се определи кой ще бъде първенецът на зоната.
На 6 февруари Панагюрище бе домакин на кръг от зоналното първенство за 19-годишни девойки. Панагюрските девойки, които за първа година се състезават на тази възраст, загубиха и трите изиграни срещи -две с „Хасково“ и една със „Сливница“, с минимални разлики и останаха трети във временното класиране.
Треньорите на отбора коментираха, че неубедителното представяне на девойките по това време на годината е вследствие на недостатъчния график за тренировки в маломерната зала на стадиона, а клубът няма финансови възможности за ползване на „Арена Асарел“ за тренировки.
Ръководството на ХК „Панагюрище“ благодари на Асоциацията на спортните клубове,с чиято помощ се проведе зоналното първенство за 19 г. девойки в „Арена Асарел“.
Състезателката на ХК „Панагюрище“ Мария Маслева получи повиквателна и присъства на лагер от 3 до 5 февруари на разширения състав на националния отбор за девойки до 20 год. Този отбор започва подготовка за участие в Европейска квалификация в Португалия през м. март. Мария е по-малка и само от това дали се е представила добре на този лагер зависи дали ще бъде извикана за следващия лагер и включена в делегацията за Португалия.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn