Не изхвърляйте жар в контейнера! Глоба – 500 лева!

Запалването на контейнери за смет е често явление, особено зимата. За да предотвратят бъдещи загуби и да пресекат епидемията от палежи,  ОП „Чистота”, Панагюрище предприе превантивни мерки. От днес, 12 януари, служителите на общинското предприятие започнаха да разлепват по съдовете за смет в града стикери с надпис „Не изхвърляйте жар в контейнера!”. Глобата за нарушителите е в размер на 500 лева. До края на седмицата  ще бъдат разлепени около 1000 предупредителни надписи, в случай на необходимост ще бъдат отпечатани допълнителни бройки, каза управителят на ОП „Чистота”  Тодорка Немска.

P1090292

Припомняме, че преди години общинският съветник Пламен Търкаланов поде инициатива срещу запалването на контейнерите през зимните месеци. Той и ентусиасти, подкрепящи кампанията обиколиха целия град и налепиха по контейнерите за битови отпадъци надписи с призив „Не пали“. За съжаление не може да се каже, че имаше ефект от това.
Трябва да подчертаем, че умишлените действия на някои безотговорни граждани струват скъпо на жителите и данъкоплатците в община Панагюрище. Всички физически и юридически лица плащаме за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на твърдите битови отпадъци, като закупуването на съдовете за смет става от средствата, събрани по това перо в местните данъци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn