„Нито една повече“: И в Панагюрище граждани протестираха срещу насилието над жените

Около четиридесет граждани, организирани чрез социалната мрежа, се събраха на мирен протест срещу насилието над жените под мотото „Нито една повече“ пред сградата на Районен съд-Панагюрище днес, 31 юли в 18.00 часа. Сред присъстващите имаше много млади хора, майки с деца.

Поводът за протеста е случаят от Стара Загора, в който мъж нанесе множество прорезни рани на бившата си приятелка, а съдът го пусна под гаранция. Хората искат по-сериозни присъди за домашно насилие и следене на насилниците рецидивисти.

Реших, че и в Панагюрище има достатъчно борбени хора, които могат да изразят собствено мнение по въпроса“, каза юристът Даниела Куртакова, една от инициаторите за организирането на протеста в града.

Демонстрации, насочени срещу насилието над жените, се организират в десетки градове в цялата страна. Огромен брой хора се събраха в Стара Загора, откъдето е 18-годишното момиче, станала жертва на жестоко насилие от страна на интимния си приятел. Близките на момичето помолиха хората да бъдат с тях и занапред, защото и занапред вероятно ще има подобни протести.

 

Oborishte.bg

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn