Новата власт в Панагюрище се закле и обеща работа в полза на панагюрци

Новата местна власт в Панагюрище официално встъпи в длъжност на тържествена церемония, състояла се  днес, 11 ноември, в Заседателната зала на Община Панагюрище. Церемонията започна с молитва и приветствие, отправени от Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов и свещеници от Панагюрска духовна околия.

Всяка една власт, вие добре го знаете, е власт, дадена по Божия промисъл и от Бога. Приемете властта като задължение, приемете всички изпитания, които ще имате от днес  нататък в следващия ви мандат като добри християни със смирение, и както досега, така и занапред, вървете с Божието име, и правете така, че след нас тези, които ще дойдат, да са горди, доволни и щастливи от това, което ще им оставим”, каза Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов и от името на църквата подари на кмета Никола Белишки икона на Св. Мина.

Церемонията водеше областният управител на Област Пазарджик Стефан Мирев.

Историята и времето са доказали, че Панагюрище е име – символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и Отечество. Когато кажем думата клетва, тук в Панагюрище, в съзнанието на всеки българин изниква споменът за заклятието на Оборищенци, за клетвата на Първото Велико Народно събрание, защото Оборище е място, където цяла България си спомня за носителите на свободата. Място, до което всеки, който е тръгнал да представлява народа, трябва да се допира когато поеме пътя на дълга си към обществото„, каза в приветствието си Областният управител Стефан Мирев. Той допълни, че днес Панагюрище и общината са пример за финансово стабилно и добро управление с множество реализирани проекти.

В присъствието на областния управител, председателя на Общинската избирателна комисия, представители на Общинска администрация и граждани, лицата, които ще управляват Община Панагюрище в следващите четири години се заклеха, че ще спазват Конституцията на Република България и във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите на община Панагюрище. След кмета на общината, клетва положиха и кметовете на населените места. Конституиран бе и новият Общински съвет. Кметът Никола Белишки получи символите на властта от Галина Матанова, временно изпълняваща длъжността кмет на община Панагюрище.

„С вълнение и вяра връчвам символите на местната изпълнителна власт-кметската огърлица и ключа на града, на един човек, който вече 8 години носи тежестта и отговорността да води община Панагюрище напред“, каза Матанова и допълни: „Вярвам и знам, като част от вашия екип, че ние можем и ще успеем, защото всички заедно, във ваше лице като кмет на община Панагюрище, заедно с общинските съветници от ОбС-Панагюрище, заедно с активната подкрепа на жителите на община Панагюрище, ще продължим да разгръщаме потенциала на община Панагюрище и да работим за по-доброто настояще и бъдеще”.

Някой ще помисли, за трети път, много е лесно, но трябва да кажа, че вълнението е много по-силно, отколкото първия път. На 11.11.2011г. аз и екипът ми поехме по този път. През 2015 година, пак на 11-ти ноември, го направихме отново, на 11.11.2019 година-продължаваме. И не случайно тези 11-ки имат толкова силно значение и такава символика за нас. Винаги, когато се замисля за цифри, нумерологии, си давам сметка, че аз не съм човек, който се влияе от тези неща, но пък обичам историята, защото тя освен че ни дава уроци, тя ни дава и посоката, в която да вървим. Когато в календара се появи датата 11-ти, аз винаги се сещам за нашия съгражданин Велко Королеев, който през 1853г. създава своя Мясецослов или Календар вечний. В него той определя датата 11 май за празник на светите братя Кирил и Методий. Той самият и неговите изследователи казват, че силата на тези единици е в това, че се слага ново начало, че има нова посока, че те символизират лидерството, затова че те са цифри, които дават път, ново начало, но и носят отговорност. Аз си давам сметка, че едно управление не може да се гради на нумерологиля или знаците на съдбата. Вие всички добре ме познавате, и знаете че аз съм човек, който стои здраво на краката си, човек, който много трудно обещава, но пък обещая ли, и земята ще обърна, но ще го изпълня. И днес, мога да ви обещая само три неща : работа, работа, работа, какъвто беше и нашия слоган на предизборната кампания. Работа, с която тръгваме, за да чертаем настоящето и бъдещето на община Панагюрище. Но, тази работа е получаваме в следствие на доверието на гражданите, а то доверието тежи, и не е раница, която можеш да свалиш по пътя напред и нагоре, за да ти е по-лесно. Не, напротив, това е една сладка тежест, която държи и разума и сърцето, и дава енергия да продължиш напред, да се творят добри дела заедно със своите хора”.

Белишки честити на всички новоизбрани кметове на кметства и общински съветници като ги увери, че и занапред те ще имат неговата подкрепа за всяко тяхно действие и начинание, което води до просперитет на община Панагюрище, което е в служба и услуга на жителите на общината.

Благодаря на всички онези, които гласуваха на тези избори за мен. Обещавам, че ще продължавам да работя, за да не ги подведа. Искам да благодаря и на тези, които не гласуваха за мен, и се надявам, че заедно с екипа ми, ще успеем да ги опровергаем. Но най-вече искам да благодаря на хората от екипа ми, на тези, които застанаха с лицата и делата си до мен през всичките тези години, и сега, за да продължим заедно. Искам да благодаря на моите приятели и на най-близките ми хора, моето семейство, затова че ме търпят такъв, какъвто съм и ми помагат да вървя напред. В заключение искам да заявя, че управлението на една община не е и не бива да бъде едностранно занимание. Ще разчитам на идеи, на подкрепа, на инициативи от всички вас. Ще разчитам на онези сила, воля и дух, на онова единение, което винаги е водело Панагюрище напред, защото Панагюрище, Елшица, Левски, Попинци, Бъта, Баня, Оборище, Поибрене и Панагюрски колонии го заслужават. Пожелавам успешен мандат на всички, и нега Бог да благослови делата ни!”, сподели от трибуната градоначалникът Белишки.

След тържествената част  заседанието бе председателствано от най-възрастния общински съветник Иванка Димитрова. Пристъпи се към избор на председател на Общински съвет-Панагюрище. Единственото предложение даде групата на ПП ГЕРБ за Христо Калоянов- с 14 гласа „за” Калоянов и през този мандат ще председателства градския парламент. Седем бяха недействителните бюлетини при провелото се тайно гласуване. Христо Калоянов закри първото заседание на новия Общински съвет с обещание за работа в интерес на жителите на община Панагюрище. Съветниците ще се съберат в сряда, за да обсъдят нов Правилник за работата на Общински съвет.

Общински съвет – Панагюрище:

1.Георги Василков Георгиев-ПП ГЕРБ

2.Делчо Добрев Радулов-ПП ГЕРБ

3.Иван Иванов Раков-ПП ВМРО-БНД

4.Иван Филипов Лалов-БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

5.Иванка Димитрова Димитрова-БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

6.Пенка Атанасова Пиперкова-БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

7.Пепа Ганчева Филина-МК СДС,(БЗНС)

8.Петър Георгиев Мулешков-ПП ВМРО-БНД

9.Петър Ненов Бабачев-ПП ЕВРОРОМА

 1. Пламен Димитров Търкаланов-МК СДС,(БЗНС)
 2. Радка Христова Кроснарова-ПП ГЕРБ
 3. Светлана Димитрова Парашкевова-Узунова – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
 4. Станимир Добрев Велчев-БСП ЗА БЪЛГАРИЯ
 5. Стоян Димитров Петришки-ПП ЕВРОРОМА
 6. Стоян Ясенов Христов-МК СДС,(БЗНС)
 7. Томи Драгулов Наплатанов-ПП ГЕРБ
 8. Христо Илиев Калоянов-ПП ГЕРБ
 9. Христо Луков Шиндаров-ПП ГЕРБ
 10. Христо Николов Дураков-ПП ГЕРБ
 11. Цветанка Цвяткова Богоева-ПП ГЕРБ
 12. Цветана Иванова Чамова -ПП ГЕРБ

За кметове на населените места в община Панагюрище клетва положиха: Димитър Арбалиев – кмет на село Баня, Георги Александров – кмет на село Бъта, Славчо Мавров – кмет на село Левски, Милко Ангелов – кмет на село Оборище, Иван Пандуров – кмет на село Поибрене, Стоянка Ставрева – кмет на село Попинци, Митко Кочев – кмет на село Елшица.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn