Нова фитнес площадка в кв. „Драгулин“

Нова фитнес площадка е изградена в кв. „Драгулин“. Тя се намира в дворното пространство на бившето НУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Площадката съдържа модерни мултифункционални стрийт фитнес уреди, подходящи за всякакви тренировки на ръце, гърди, гръб, коремна област и крака.

Изграждането на фитнес площадка в квартал „Драгулин“ в Панагюрище беше един от новите обекти, включен в капиталовата програма на Община Панагюрище за 2021 година. Според предварителните разчети Общината беше заделила 20 000 лева собствени бюджетни средства за реализирането на проекта.

Припомняме, че през 2019г. Община Панагюрище изгради пет нови спортни площадки. Три от тях се намират в град Панагюрище в дворните пространства на СУ „Нешо Бончев”, ОУ „Проф. Марин Дринов” и ОУ „20 април”. Останалите са изградени в ОУ „Отец Паисий”, село Попинци и ОУ „Свещеник Недельо Иванов”, село Поибрене.
Чрез изграждането на спортните площадки, Община Панагюрище предоставя един от най-достъпните начини за спорт сред младите хора, като безплатна алтернатива на фитнес и спортните зали.
Спортът по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, да се справи с натрупания стрес.
Стремежът на Община Панагюрище е да осигури подходящи условия за спорт и да предостави за безвъзмездно ползване спортни обекти и съоръжения както за учениците, така и за по-възрастните жителите на града и малките населени места.
Изграждането на стрийт фитнес площадките е поредният етап към реализиране на един от приоритетите в управленската програма за подобряване на жизнената среда чрез нови кътове за отдих, спортни и детски площадки в общината, които отговарят на потребностите на всички възрасти.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn