Новите мерки в училищата: ще се действа на локален принцип

Училищата, в които има заболеваемост над 20%, всички ученици ще минат в електронна среда на обучение независимо дали са 1-ви, 5 –и или 12-и клас. Това съобщи пред Нова тв  здравният министър Костадин Ангелов. Той разкри какви нови мерки ще бъдат предприети, след като изтече сега действащата му заповед.

Ще се действа на локален принцип в училищата, в които има проблем с учителите. В образователните институции с надграждащо обучение работата ще продължи, но само ако децата носят маски и са на 1,5 метра разстояние.

В цялата страна ще бъде въведен единен вечерен час за ресторантите. Те навярно ще трябва да затворят до 23:30 часа. Нощните заведения пък ще преустановят дейността си поне за още 2 седмици. За възрастните хора ще бъде осигурен „зелен коридор” в магазините. Обсъжда се дали да няма такъв и в следобедните часове, тъй като сутрин често има мъгла и е студено. Офисите с открити пространства и много хора ще трябва да работят с не повече от 50% от служителите си и ще трябва да има разстояние то 1,5 метра между тях.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn