Новите противоепидемични мерки влизат в сила тази вечер

Днес от 23,30 ч.до 21 декември 2020 г. в страната се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Днес е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21-ви декември.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други). Изключение се допуска по отношение на театрите, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет.
Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.
Търговски центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори.
Няма да работят фитнес залите, казината. Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват ( с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на заповедта). За възрастните спортисти ограничението е турнирите да се провеждат без публика.
Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина. На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души.
От утре магазините за хранителни стоки трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 и 10.30 часа.

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn