Новите управници на община Панагюрище встъпиха в длъжност

На тържествена церемония днес-11 ноември, преизбраният кмет на Община Панагюрище, кметовете на кметства и 21-мата нови общински съветници встъпиха официално в длъжност. Сесията бе свикана със заповед на областния управител Трендафил Величков.  Заседанието започна с химна на Република България. В присъствието на областния управител, председателя на Общинската избирателна комисия, представители на Общинска администрация и граждани, лицата, които ще управляват Община Панагюрище в следващите четири години се заклеха, че ще спазват Конституцията на Република България и във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите на община Панагюрище. След кмета на общината, клетва положиха и кметовете на населените места. Конституиран бе и новият Общински съвет.

Местната власт получи поздравления от областния управител Трендафил Величков, който пожела на съветниците да се освободят от политическото напрежение от изборите и да работят за постигането на високи резултати. Тържествената част по полагане на клетвата бе водена от председателя на Общинската избирателна комисия Иванка Димитрова. Кметът Никола Белишки получи символите на властта от временно изпълняващия длъжността кмет Георги Павлов. Павлов каза, че за успеха на предишния мандат говори началото на новия мандат. Кметът на община Панагюрище и през този мандат ще работи в екип с Галина Матанова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ и Георги Павлов, зам.-кмет „Стопански дейности“.

suvetniciСлед тържествената част  заседанието бе председателствано от най-възрастния общински съветник Филип Калбуров.

Още в първите минути на първата сесия на новия Общински съвет се създаде напрежение обаче.

  Веселин Дундаров се отказа да бъде съветник от квотата на ГЕРБ. Аргументира се с това, че му е оказван натиск от представители на партията, които нарече „самозабравили се хора“ и пожела да бъде независим общински съветник. Изявлението му веднага предизвика реакция от страна на кмета Никола Белишки. Той припомни, че Веселин Дундаров преди броени дни е подписал декларация за лоялност към  ГЕРБ и че именно с листата на тази партия е избран за общински съветник.

Експредседателят на Общински съвет Филип Калбуров пристъпи към спазване на нормативните изисквания за продължаване на сесията. Сформирана бе комисия, която да ръководи гласуването за избор на председател на Общински съвет в състав Христо Шиндаров, Веселина Зумпалова-Ралчева и Пенка Пиперкова. Не без напрежение и размяна на реплики премина обаче тази точка от дневния ред. Все пак кворум за избор на председател бе постигнат, а Христо Калоянов спечели доверието на 11 общински съветници.

Ето и всички представители на местната власт, които днес официално встъпиха в длъжност:

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ:

ОТ ГЕРБ: Христо Шиндаров, Христо Калоянов, Веселин Дундаров, Донка Шопова, Цветанка Богоева, Николета Тодорова, Мария Калпакова, Галина Богоева, Георги Георгиев, Радка Кроснарова

ОТ БСП: Станимир Велчев,  Генка Узунова,  Пенка Пиперков,  Иван Лалов, Динка Ганчева,  Филип Калбуров

ОТ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК:  Пламен  Търкаланов,  Веселина Зумпалова-Ралчева, Стоян  Христов

ОТ ЕВРОРОМА: Стоян Петришки и Петър Бабачев

КМЕТОВЕ НА КМЕТСТВА – Георги Александров – село Бъта, Димитър  Пеев – село Поибрене, Милко Ангелов- село Оборище, Митко Кочев – село Елшица, Петко Стоев село Панагюрски колонии, Славчо Мавров – село Левски, Стоян Ножделов – село Баня, Стоянка Ставрева – село Попинци.

Запис от днешната церемония може да гледате тази вечер по телевизионно студио „Оборище прим“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn