Новият филм с продуцент проф. Христо Пимпирев е посветен на панагюрския дарител проф. д-р Лъчезар Цоцорков и ще бъде представен наесен

В Националния център за полярни изследвания се проведе среща с инж. Димитър Цоцорков, председател на „Асарел-Медет“ АД, Велислава Цоцоркова, Светла Цачевска от Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и Калина Петрова от агенция „8pm-PR“, съобщават от Българския антарктически съюз на фейсбук страницата си.
На срещата са обсъдени въпроси, свързани с бъдещо сътрудничество. Преди всичко са разисквани предстоящи мероприятия за популяризиране на художествено-документалния филм с работно заглавие „Танцът на пингвините“, посветен на големия родолюбец проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Филмът със сценарист и режисьор Ема Константинова, оператор Румен Василев и продуцент Христо Пимпирев се очаква да бъде представен пред публика в края на месец септември.
Проф. Христо Пимпирев подари на Димитър и Велислава Цоцоркови фотоплакет с благодарност от българските антарктици за помощта, която проф. Лъчезар Цоцорков оказваше за развитието на Българската полярна база.
При представянето на книгата „Антарктида – Студеният юг“ в Панагюрище преди близо две години, професор Пимпирев сподели, че той и колегите му са нарекли един от върховете на Ледения континент с името „Цоцорков“, като израз на благодарност към делото на панагюрския дарител.

Снимка: Български антарктически съюз
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn