Нови заглавия предлага на своите читатели библиотеката при НЧ „Пробуда-1872” с. Баня

Нови заглавия предлага на своите читатели библиотеката при Народно читалище „ Пробуда-1872” с.Баня, съобщи секретарят на културната институция Радка Мутева. В края на декември 2018 г., беше реализиран проект „Българските библиотеки ,съвременни центрове за четене и информираност – 2018”, предоставен от Министерството на културата . Финансовата подкрепа е в размер на 1800.00 лв.
С предоставени средства по проектното предложение библиотеката в село Баня закупи 125 тома литература с цел обновяване фонда на читалищната библиотека . В момента наброява 16 414 т. литература .


На своите читатели библиотеката предлага нови заглавия, някои от които тиражирани и като безспорен хит на книжния пазар в последните месеци. „В тях, между кориците, всеки читател може да открие отговори на някои от “вечните” въпроси към днешния ден, да надникне в древността, да разбули не една или две тайни…Нека в един свят на отчуждението да използваме изкуството и литературата , за да преодолеем различията си и просто да се обичаме!”, призовава Мутева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn