Нови знания за здравословния начин на живот и физическата активност получиха младежите от с. Попинци по проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”

Нова доза знания за здравословния начин на живот и физическата активност получиха младежите от село Попинци през изминалите почивни дни. В изпълнението на проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”, финансиран от Община Панагюрище в направление „Младежки дейности” се включи фитнес-инструкторът Димитър Оряшков. От него младежите научиха, че фитнес-тренировките са полезни не само за оформяне на стегнато тяло чрез изгаряне на калории и натрупани мазнини, но и за развиване на дихателната система, покачване на мускулна маса и подобряване на костната плътност.

Защо трябва да се спортува?”, „Кои са полезните и вредни храни?”, „Защо е ценно пиенето на вода?”, „Как алкохолът вреди на човешкия организъм?”, бяха само част от въпросите, които обсъдиха в дискусия Димитър Оряшков и младежите. На откритата фитнес-площадка, изградена в ОУ „Отец Паисий”, Димитър Оряшков демонстрира с помощта на младежите различни упражнения и правилното им изпълнение. Проведеното обучение на тема „Силата е в мен” завърши със своеобразно състезание, организирано от фитнес-инстуктора в групата на момичетата и групата на момчетата. Самият той беше подготвил награди за победителите, а на победените пожела да не се отказват да тренират, защото успехите се постигат с постоянство и дисциплина.

Организационният екип към Сдружение „На орището“ ”, село Попинци с Управител Мария Шангова благодари на Димитър Оряшков за участието му в проект „Знаещи, здрави, силни, творящи”, както и на г-жа Ненка Загорска, Директор на ОУ „Отец Паисий” за предоставената спортна площадка и партньорството по проекта.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn