Нови 16 случая на коронавирус са потвърдени в България днес, 4 от тях в Пазарджик. Очаква се да излязат още резултати

Нови 16 случая на коронавирус са потвърдени в България за днес. Така заразените стават 218. Това заяви на редовния ежедневен брифинг на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

По думите му обаче лабораториите все още не са приключили с всички тестове, така че броят не е окончателен. Проф. Мутафчийски допълни, че има и нови градове с установени огнища.

В Стара Загора положителните проби са 2, в София са установени нови 7 случая. В Плевен има още една положителна проба и така пациентите там стават 6. В Пазарджик – новите случаи са 4 и броят на пациентите става 7. В Добрич има още един и пациентите вече са 6, а във Варна заразените са вече 11 с един нов случай.

Шефът на ВМА бе категоричен, че няма нито един пациент в критично състояние.

В София има заразено цяло семейство – майка, баща и две деца на 4 и 8 години. С положителна проба е и сестрата на майката. Във ВМА е настанена само майката, която е с двустранна бронхопневмония„, уточни проф. Мутафчийски.

Той уточни, че във ВМА за лечение са настанени общо 21 болни с коронавирус и още толкова, които са със съмнения за вируса, а 49 души се наблюдават вкъщи ежедневно чрез телеконферентна връзка.

„Този подход беше възприет от днес и в „Пирогов“, а в „Александровска“ също ще го въведат“, каза още шефът на Националния оперативен щаб.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn